summaryrefslogtreecommitdiff
diff options
context:
space:
mode:
-rw-r--r--blog/entry/140501.mdwn37
1 files changed, 37 insertions, 0 deletions
diff --git a/blog/entry/140501.mdwn b/blog/entry/140501.mdwn
new file mode 100644
index 0000000..c467c37
--- /dev/null
+++ b/blog/entry/140501.mdwn
@@ -0,0 +1,37 @@
+# Egen kværn
+[[!if test="included()" then="""
+
+[[!img grinding_small.jpg alt=kornkværn link=140501]]
+I går, efter flere måneders venten på hylden, kom dagen hvor kornkværnen
+fik sin dåb med halvandet kilo rug, og de første rugbrød er nu sat til
+at hæve anden gang.
+
+[[Læs mere...|140501]]
+
+"""
+else="""
+
+[[!img grinding.jpg alt=kornkværn link=140501]]
+I går, efter flere måneders venten på hylden, kom dagen hvor kornkværnen
+fik sin dåb med halvandet kilo rug, og de første rugbrød er nu sat til
+at hæve anden gang.
+
+Mine forventninger er store, for samtidig med kornkværnen købte vi en
+håndvalse til gryn og fem kilo hel havre og har med stor fornøjelse spist
+vores egne hjemmevalsede havregryn siden. Det er en skøn duft og smag der
+kommer fra dem, meget kraftigere end fra de gryn man kan købe.
+
+Min surdej er i god form, og første hævning var rigtig god. Min mor har
+givet mig en 3-liters rugbrødsform, men jeg kan godt bruge to. I stedet
+bruger jeg indtil videre mine gamle halvanden liters franskbrødsforme.
+
+Opskriften er denne gang Søris rugbrød fra Den økologiske Bagebog, som
+var medsendt kornet. Jeg følger opskriften nøje, men bruger hele rugkerner
+i stedet for knækkede. Kværnen har flere indstillinger, og den første
+deciliter kerner, jeg hældte i, kom faktisk ud så groft så det godt kunne
+minde om knækkede kerner. Men da havde jeg allerede udmålt hvad jeg skulle
+bruge og blandet det med vandet. Så det bliver næste gang, jeg prøver det.
+
+"""]]
+
+[[!tag simple_living food home-made]]