diff options
Diffstat (limited to 'blog/entry')
-rw-r--r-- | blog/entry/140501.mdwn | 37 |
1 files changed, 37 insertions, 0 deletions
diff --git a/blog/entry/140501.mdwn b/blog/entry/140501.mdwn new file mode 100644 index 0000000..c467c37 --- /dev/null +++ b/blog/entry/140501.mdwn @@ -0,0 +1,37 @@ +# Egen kværn +[[!if test="included()" then=""" + +[[!img grinding_small.jpg alt=kornkværn link=140501]] +I går, efter flere måneders venten på hylden, kom dagen hvor kornkværnen +fik sin dåb med halvandet kilo rug, og de første rugbrød er nu sat til +at hæve anden gang. + +[[Læs mere...|140501]] + +""" +else=""" + +[[!img grinding.jpg alt=kornkværn link=140501]] +I går, efter flere måneders venten på hylden, kom dagen hvor kornkværnen +fik sin dåb med halvandet kilo rug, og de første rugbrød er nu sat til +at hæve anden gang. + +Mine forventninger er store, for samtidig med kornkværnen købte vi en +håndvalse til gryn og fem kilo hel havre og har med stor fornøjelse spist +vores egne hjemmevalsede havregryn siden. Det er en skøn duft og smag der +kommer fra dem, meget kraftigere end fra de gryn man kan købe. + +Min surdej er i god form, og første hævning var rigtig god. Min mor har +givet mig en 3-liters rugbrødsform, men jeg kan godt bruge to. I stedet +bruger jeg indtil videre mine gamle halvanden liters franskbrødsforme. + +Opskriften er denne gang Søris rugbrød fra Den økologiske Bagebog, som +var medsendt kornet. Jeg følger opskriften nøje, men bruger hele rugkerner +i stedet for knækkede. Kværnen har flere indstillinger, og den første +deciliter kerner, jeg hældte i, kom faktisk ud så groft så det godt kunne +minde om knækkede kerner. Men da havde jeg allerede udmålt hvad jeg skulle +bruge og blandet det med vandet. Så det bliver næste gang, jeg prøver det. + +"""]] + +[[!tag simple_living food home-made]] |